Plus Dit zijn de tien Radicale Vernieuwers van 2022

Tien ondernemingen en organisaties uit Vlaanderen en Brussel mogen zich vanaf vandaag ‘Radicale Vernieuwers’ noemen. Het initiatief van de Sociale InnovatieFabriek, Trends en Cera bekroont ondernemende oplossingen die de klimaatopwarming, armoede, mobiliteitsvraagstukken … aanpakken. De winnaars krijgen nu begeleiding op maat om hun project bekender te maken bij het brede publiek en zo verder te groeien.

Inès Aoun | 23 maart 2022
Radicale Vernieuwers2022 Foto Frank Toussaint
©Frank Toussaint

Tussen de winnende ondernemingen zitten enkele opvallende namen. Zoals Mic Mac Minuscule, een onderneming die ouders in spe helpt om tweedehands babyspullen te kopen. Ook COSH!, het online platform met een overzicht van duurzame merken per stad en de koffiebranders op zonne-energie van Ray & Jules zijn experts in duurzaam ondernemen niet onbekend. De andere winnaars zijn: ArmenTekort, BeCode, Blommm, Give a Day, Homaar, het Stadsmakersfonds en Ugani Prosthetics (zie kader).

Intensief traject in huiselijke sfeer

Een uniek initiatief dat als winnaar bekroond werd, is Homaar. een groeiplek voor jongeren die emotioneel vastlopen. Homaar biedt een laagdrempelig antwoord op de kloof die er nu gaapt tussen de ambulante en residentiële hulpverlening. In een intensief traject van twee weken volgen jongeren tussen 15 en 23 jaar creatieve ateliers in een huiselijke sfeer. In kleine groepjes leren ze hun talenten kennen en ontwikkelen. Het huis in Wetteren loopt intussen goed, en Homaar ondersteunt de opstart van een tweede groeiplek in Boechout.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.