CEvaluator-tool helpt investeerders potentieel van circulaire projecten te evalueren

Steeds meer bedrijven kiezen resoluut de weg van de circulaire economie. Maar de financiering van circulaire projecten is nog een grote struikelblok. VITO, Econocom en de Stichting voor Toekomstige Generaties hebben een nieuwe online tool gelanceerd die kredietverstrekkers moet helpen om de projecten objectief te evalueren. De tool biedt start-ups en ondernemingen ook een houvast bij het indienen van hun financieringsaanvraag.

Inès Aoun | 5 maart 2021
Ing

De CEvaluator brengt de circulariteitsprestaties van investeringsdossiers op een objectieve manier in kaart. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met product- en materiaalstromen. Ook bredere aspecten van ecologische duurzaamheid worden meegenomen. Bovendien legt de checklist de specifieke opportuniteiten en risico’s bloot waarmee circulaire businesscases te maken krijgen. Op basis van die informatie kunnen kredietverstrekkers goed onderbouwde beslissingen nemen.

Kredietaanvraag

Maar ook bedrijven die starten met een kapitaalronde of financieringsvraag, kunnen zich via de CEvaluator voorbereiden. Ze krijgen handvaten om hun idee te onderbouwen, hun businessplan op te stellen en hun kredietaanvraag op te maken. Zo stijgt hun kans op een positief antwoord.

De tool is gratis beschikbaar via www.cevaluator.be

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!