Partner worden
Contact
Inloggen
Nu abonneren
Sectoren
Energie
Recyclage
Chemie en life sciences
Manufacturing
Agrofood
ICT
Transport en logistiek
Vastgoed en bouw
Cleantech
Thema's
Circulaire economie
Industrie 4.0
Smart cities
Grondstoffen
Productie en consumptie
Ruimte en omgeving
Mobiliteit
MVO
Klimaat
Dossiers
Magazine
Over SUSANOVA
Zoeken
Close
Zoeken
Menu
Sluiten
Zoeken
Home
Sectoren
Energie
Recyclage
Chemie en life sciences
Manufacturing
Agrofood
ICT
Transport en logistiek
Vastgoed en bouw
Cleantech
Thema's
Circulaire economie
Industrie 4.0
Smart cities
Grondstoffen
Productie en consumptie
Ruimte en omgeving
Mobiliteit
MVO
Klimaat
Dossiers
Magazine
Over SUSANOVA
Partner worden
Contact
Inloggen
Nu abonneren
Klimaat
Windenergie groeit ook in Afrika en Midden-Oosten
Afrika en het Midden-Oosten hebben vorig jaar samen voor 962 megawatt aan nieuwe windmolenparken gebouwd, een derde meer dan het jaar ervoor. De sector verwacht dat die groei nog zal versnellen en de capaciteit ruim zal verdubbelen tegen 2023.
Siemens bouwt groene waterstoffabriek in Dubai
In Dubai is gestart met de bouw van een fabriek die zonne-energie zal omzetten in waterstof. Het gaat om een samenwerking tussen de Dubai Electricity and Water Authority (DEWA), Expo 2020 Dubai en Siemens.
Australië weigert opening nieuwe steenkoolmijn
Een Australische rechtbank heeft toestemming voor een nieuwe open steenkoolmijn geweigerd vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Het is voor het eerst dat een nieuwe kolenmijn in Australië, de grootste steenkoolexporteur ter wereld, is tegengehouden om klimaatredenen.
Plus
Biomethaan in Vlaanderen: duurzaam, maar schaars
Vlaams minister van Energie Lydia Peeters heeft onlangs aangekondigd dat er werk gemaakt wordt van een wetgevend kader voor groen gas. Maar welke rol kan biomethaan spelen in onze energiemix? Susanova gaat het voor u na.
Belgische CEO’s in de bres voor krachtiger klimaatbeleid
In Brussel is vandaag ‘Sign For My Future’ voorgesteld: een coalitie van burgers, middenveldorganisaties, media, academici en meer dan 100 CEO’s die samen om een krachtig klimaatbeleid vragen van onze regeringen. Elke Belg kan aansluiten.
Vlaanderen maakt 12 miljoen euro vrij voor lokale klimaatprojecten
In 2018 konden Vlaamse gemeenten, verenigingen en scholen een voorstel indienen voor de uitwerking van een klimaatproject in hun buurt. De 80 winnaars van deze klimaatwedstrijd krijgen van de Vlaamse overheid samen in totaal 12 miljoen euro toegestopt.
Plus
"Bomen kunnen een kwart van de vereiste uitstootvermindering realiseren"
Van groene bossen tot tropische regenwouden, ze verdwijnen op grote schaal. Ontbossing vormt een belangrijk milieu- en klimaatprobleem. En net bomen kunnen ook de oplossing brengen.
Plus
Proefproject voor energiebesparing bij kmo’s in Vlaamse voedingsindustrie slaat aan
Easy Food Energy Savers, het proefproject rond energiecoaching, is een succes. Dat maakt Fevia Vlaanderen bekend. “Van de 25 kmo’s die al op de kar sprongen, realiseerde een derde van de bedrijven al energiebesparingen,” zegt Geert Vermeersch, voorzitter van Fevia Vlaanderen.
Plus
Groene bedrijfswagen nog lang niet aan doorbraak toe
Slechts 7 procent van de bedrijfswagens die vorig jaar nieuw werden ingeschreven in België wordt niet aangedreven door diesel of benzine. Dat blijkt uit cijfers van Renta, de federatie van Belgische leasingmaatschappijen en autoverhuurders.
Plus
“Circulaire economie essentieel om opwarming aarde te beperken”
Wereldwijd wordt slechts 9 procent van de grondstoffen die jaarlijks gebruikt worden hergebruikt. Dat staat in het 'Circularity Gap Report 2019'. Het rapport wijst op het belang van circulaire principes om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.
Plus
Europees beleggingsfonds helpt coöperaties investeren in duurzame energie
REScoop.eu, de Europese federatie van coöperaties voor hernieuwbare energie, heeft een Europees beleggingsfonds opgericht voor energiegemeenschappen die investeren in een duurzaam Europa: REScoop MECISE. “Waarom zouden burgers en coöperaties geen offshore windmolens kunnen bezitten?”
Plus
Rotsen in de Noordzee kunnen gigantische batterij worden
Rotsen op de bodem van de Noordzee hebben een groot potentieel voor energie-opslag. Britse onderzoekers denken dat het mogelijk is om er perslucht op te slaan waarmee later turbines worden aangedreven.
1
2
3
4
Volgende