Partner worden
Contact
Inloggen
Nu abonneren
Sectoren
Energie
Recyclage
Chemie en life sciences
Manufacturing
Agrofood
ICT
Transport en logistiek
Vastgoed en bouw
Cleantech
Thema's
Circulaire economie
Industrie 4.0
Smart cities
Grondstoffen
Productie en consumptie
Ruimte en omgeving
Mobiliteit
MVO
Klimaat
Dossiers
Magazine
Over SUSANOVA
Zoeken
Close
Zoeken
Menu
Sluiten
Zoeken
Home
Sectoren
Energie
Recyclage
Chemie en life sciences
Manufacturing
Agrofood
ICT
Transport en logistiek
Vastgoed en bouw
Cleantech
Thema's
Circulaire economie
Industrie 4.0
Smart cities
Grondstoffen
Productie en consumptie
Ruimte en omgeving
Mobiliteit
MVO
Klimaat
Dossiers
Magazine
Over SUSANOVA
Partner worden
Contact
Inloggen
Nu abonneren
Vastgoed en bouw
25 Rotterdamse appartementen testen verwarming op waterstof
De Rotterdamse deelgemeente Rozenburg gaat als eerste in Nederland huizen verwarmen met waterstof. Anders dan bij aardgas, komt bij de verbranding van waterstof geen CO2 vrij. De netbeheerders willen in het proefproject onderzoeken of de technologie kan helpen om de klimaatdoelen te halen.
ABN AMRO ruilt klassiek kantoor voor circulaire proeftuin
De Nederlandse bank ABN AMRO kampte al een tijdje met een tekort aan vergaderlokalen. De bouwplannen om hun kantoortoren in Amsterdam uit te breiden lagen klaar. Maar de bank gooide het roer om en besloot een circulair gebouw neer te zetten dat bijdraagt aan een duurzame samenleving.
Hoe maken we oude appartementen sneller energiezuinig?
Meer dan 750 grote appartementsgebouwen in Antwerpen werden gebouwd voor 1980. Het Interreg-project ACER wil die gebouwen sneller laten renoveren door juridische, sociale en financiële knelpunten weg te nemen. Kamp C zet mee haar schouders onder dat masterplan voor energierenovatie.
Plus
Drie redenen waarom isoleren (tijdelijk) minder populair is
Steeds minder mensen vragen premies aan voor de isolatie van hun woning. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw zijn er heel wat extra inspanningen nodig om de isolatiedoelen van de Vlaamse regering tegen 2050 te halen. Tim Van Helden van VCB geeft aan waarom isoleren tijdelijk uit de smaak valt.
Amsterdamse energiebedrijven willen restwarmte van datacenters koppelen aan nieuwe woonwijk
In Amsterdam onderzoeken energiebedrijven samen met het Amerikaanse Equinix de haalbaarheid van een warmtenet dat restwarmte van de datacenters van Equinix gebruikt om een nieuw te ontwikkelen woonwijk te verwarmen.
Vlaamse Regering ondersteunt ontharding
Een dynamiek rond ontharding komt in Vlaanderen op gang. De Vlaamse Regering trekt 5 miljoen euro uit om particulieren, bedrijven, scholen of lokale overheden die beton of asfalt definitief uitbreken en vergroenen, een steuntje in de rug te geven.
“Overschakelen naar circulair bouwen? Start vanuit je sterktes”
Op donderdag 6 september 2018 organiseert Kamp C in Antwerpen haar tweede masterclass Circulair Bouwen. Topic van de dag is het formuleren van een goede circulaire propositie.
Slimme, energieneutrale wijken vragen flexibele energieprijzen
Slimme, energieneutrale wijken zijn technisch haalbaar. Met aangepaste wet- en regelgeving die flexibele energieprijzen mogelijk maakt kunnen we wijk voor wijk verduurzamen. Dat blijkt uit de resultaten van het Europese project REnnovates dat 249 huurwoningen omvormde tot nul-op-de-meter woningen.
Restaurant in Utrecht scoort met innovatief businessmodel
Een volledig demontabel gebouw, opgetrokken volgens circulaire principes: restaurant The Green House in Utrecht is een knap staaltje circulair bouwen. Maar wat het concept echt innovatief maakt, is het businessmodel dat erachter schuilgaat. “Zelfs de kruiden in de serre worden betaald per gebruik.”
België en 6 andere EU-lidstaten maken renoveren goedkoper
Veertien partners uit zeven Europese landen zetten hun schouders onder ‘Indu-Zero’, een project dat totaalrenovaties van huizen goedkoper moet maken. Onder hen ook Kamp C, dat als demosite de innovatieve renovatiepakketten zal promoten bij bouwbedrijven.
Vlaamse bouwsector kan binnenkort volop experimenteren met supersnelle 3D-printer
Kamp C heeft een supersnelle 3D-printer aangekocht bij de Deense printpionier Printhuset. De technologie wordt vanaf dit najaar ter beschikking gesteld van de Vlaamse bouwsector. “Het is nu aan Kamp C en de Vlaamse bouwbedrijven om het potentieel ervan te verkennen.”
Skilpod bouwt 77 verplaatsbare woningen op Texel
Het Vlaamse bouwbedrijf Skilpod gaat 77 mobiele huizen neerpoten op het Nederlandse eiland Texel. Op het einde van hun levensduur, neemt Skilpod de woonunits terug om ze te ontmantelen en het materiaal te hergebruiken.
Vorige
1
2
3
4
5
Volgende
Gerelateerde sectoren
Energie
Cleantech
ICT
Gerelateerde thema's
Grondstoffen
Ruimte en omgeving
Smart cities