MVO

Zalando wil alleen nog duurzame merken verkopen

Tegen 2023 wil online fashionplatform Zalando alleen nog duurzame kleding verkopen. Om dat te realiseren moeten alle partnermerken hun duurzaamheidsprestaties verplicht laten beoordelen. Met de maatregel wil Zalando de vergroening en verduurzaming van de mode-industrie een handje helpen.

Katleen Put | 29 mei 2020
Zalando2

Alle merken die met Zalando samenwerken, moeten hun duurzaamheidsprestaties voortaan laten beoordelen via de Higg Brand & Retail Module (Higg BRM). Dat meetinstrument brengt tal van ethische en milieuparameters in kaart, zoals de CO2-uitstoot van een bedrijf en de aandacht voor mensenrechten en eerlijke lonen. De verzamelde data zullen toelaten om belangrijke trends en uitdagingen te identificeren en oplossingen te ontwikkelen, zowel op het niveau van individuele bedrijven als op collectief vlak. Op die manier wil Zalando de stap naar een wereldwijde duurzaamheidsstandaard in de mode-industrie versnellen.

Voetafdruk verkleinen

“Als een toonaangevend modeplatform wil Zalando de lat hoger leggen. We zetten onze partners op weg om de belangrijkste issues van vandaag aan te pakken: de klimaatverandering, het gebruik van grondstoffen en werknemersrechten. De Higg BRM zal ons daarbij helpen”, zegt Kate Heiny, directeur duurzaamheid bij Zalando. Tegelijk zet het bedrijf stappen om zijn eigen klimaatvoetafdruk te verkleinen. Zo wil Zalando tegen 2023 geen wegwerpplastic meer gebruiken om spullen te verpakken. Leveringen gebeuren nu al zoveel mogelijk klimaatneutraal, via ‘groene’ leveropties (zoals de fiets of elektrische bestelwagens), het gebruik van hernieuwbare energie en het optimaal bundelen van bestellingen.

Bron: Zalando

SDG

Waardig werk en economische groei Klimaatactie Verantwoorde consumptie en productie

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!