ICT

WeTransfer wil dit jaar nog koolstofneutraal worden

Het Nederlandse bedrijf WeTransfer, bekend van de gelijknamige online tool om bestanden te versturen, wil zijn ecologische voetafdruk met 30 procent verlagen tegen 2025. De eerste stap: een koolstofneutraal bedrijf worden tegen het einde van 2020.

Lien Moris | 11 juni 2020
WeTransfer Wallpaper
WeTransfer

WeTransfer heeft een roadmap opgesteld om zijn ecologische impact te verminderen. Het bedrijf engageert zich om zijn ecologische voetafdruk met 30 procent te verlagen tegen 2025. Als eerste tussenstap wil het dit jaar nog koolstofneutraal worden. Dat wil zeggen dat het zijn CO2-uitstoot volledig zal compenseren. Dat zal het techbedrijf doen door te investeren in hernieuwbare energie en door projecten of programma’s te financieren die broeikasgasemissies reduceren (dat heet carbon offsetting of CO2-compensatie).

Die offset-programma’s zullen ze jaar na jaar afbouwen. De focus komt meer en meer op het vermijden van uitstoot te liggen. Uiteindelijk wil het bedrijf ‘koolstofnegatief’ worden: het zal dan meer CO2 uit de atmosfeer verwijderen dan dat het uitstoot, zo klinkt het op hun website.

Voorbeelden van hoe WeTransfer zijn emissies wil reduceren, zijn hernieuwbare energiebronnen inschakelen, het aantal bedrijfsreizen terugbrengen en duurzaam aankopen. In een jaarlijks duurzaamheidsverslag zal het bedrijf over zijn vooruitgang rapporteren.

Verantwoordelijk groeien

De ambitieuze plannen ontstonden naar aanleiding van de aanvraag van WeTransfer om het B Corp-label te ontvangen. Dat certificaat heeft het nu behaald. Bedrijven die tot de B Corp-community worden toegelaten, streven de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Bij elke beslissing moeten ze rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu.

Martha Lane Fox, voorzitter van de raad van bestuur: “WeTransfer gelooft dat stakeholders, gebruikers, werknemers en de maatschappij met elkaar verbonden zijn, en dat je meer succes boekt door op een verantwoordelijke manier te groeien.”

Om andere ondernemingen aan te moedigen dezelfde weg in te slaan, biedt WeTransfer bedrijven met een B Corp-certificaat korting op hun advertentietarieven.

Bron: WeTransfer

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!