Waterbarometer wapent bedrijven tegen watertekort

Vlaanderen is een van de regio’s met de grootste waterschaarste in Europa. Om bedrijven te helpen om de juiste maatregelen te selecteren in de strijd tegen de droogte, lanceert VITO de Waterbarometer.

Inès Aoun | 26 januari 2022
Dossier Water

De gratis tool is bedoeld om bedrijven uit de voedingssector, aquacultuur, textielsector en de toeristische sector te helpen om hun waterrisico’s te reduceren.

Concreet visualiseert de Waterbarometer de waterbalans van het bedrijf. Alle waterstromen en gerelateerde kosten worden daarin opgenomen. Het brengt ook de risico’s van de waterbronnen in kaart. Tegelijkertijd krijgen de bedrijven een omgevingsanalyse met nabijgelegen alternatieve, duurzame waterbronnen. Voor die waterbronnen stelt de Waterbarometer ook geschikte zuiveringstechnieken voor.

De tool is ontworpen in het kader van het project SmartWater Use, met financiële steun van VLAIO, gecoördineerd door Flanders’ Food.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!