VVSG richt expertisenetwerk lokaal energie- en klimaatbeleid op

Steden en gemeenten kunnen voor vragen over hun lokaal energie-en klimaatbeleid vanaf september de hulp inroepen van een nieuw expertisenetwerk. De Vlaamse Regering heeft daarvoor 1 miljoen euro per jaar uitgetrokken, tot eind 2024.

Inès Aoun | 10 augustus 2020
Gent
De stad Gent stelde onlangs haar derde klimaatplan voor.

Het expertisenetwerk is bedoeld om lokale besturen te ondersteunen bij de ontwikkeling en de uitrol van hun energie-en klimaatplan. In zo’n plan staat hoe de stad of gemeente haar energieverbruik en broeikasgasuitstoot zal verminderen en haar hernieuwbare energieproductie wil opschalen.

Professionele hulp

Volgens minister van Energie Zuhal Demir hebben sommige lokale besturen niet alle expertise in hun huis om zo’n plan op te stellen en om te beoordelen of het opgestelde plan haalbaar en betaalbaar is en voldoende impact heeft. Het expertisenetwerk van de Vlaamse Vereniging voor steden en gemeenten (VVSG) biedt de steden en gemeenten professionele hulp aan. Bovendien moet het netwerk ervoor zorgen dat de Vlaamse overheid en de lokale overheden op een structurele met elkaar overleggen.

De Vlaamse regering trekt 1 miljoen euro per jaar uit voor het initiatief, dat loopt tot 31 december 2024.

Bron: het Nieuwsblad, vlaanderen.be

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!