Volkswagen ontwerpt betaalbare elektrische auto’s

In 2020 lanceert Volkswagen een nieuw lijn die elektrisch rijden betaalbaar moet maken. Daarmee mikt het Duitse merk tegen 2025 op het wereldleiderschap in elektrische mobiliteit.

Els Depauw | 23 oktober 2018
Db2018 Au00240 Large

Vandaag heeft Volkswagen al de e-UP en de e-GOLF in zijn elektrisch gamma. Daar komt vanaf 2020 de I.D.-familie bij. Eerst komt de compacte I.D. uit, ‘vanbuiten zo groot als de Golf, maar vanbinnen zo groot als de Passat’. Kort daarna komt de I.D. CROZZ op de markt: een CUV of crossover utility vehicle, die elementen van een coupé combineert met die van een SUV. De twee voertuigen hebben een nuluitstoot en een rijbereik dat vergelijkbaar is met dat van moderne benzinevoertuigen.

Volkswagen werkt ook aan een derde model: de I.D. BUZZ, de elektrische versie van het legendarische Volkswagenbusje. De autobouwer maakt zich sterk dat de I.D. BUZZ 600 kilometer autonoom zal kunnen rijden.

Doorbraak e-mobiliteit

Tegen 2025 wil Volkswagen ruim een miljoen I.D.-voertuigen per jaar verkopen. Het autobedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld de elektrische auto voor zo veel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken en op die manier de doorbraak van de e-mobiliteit in te leiden.

Thomas Ulbrich, verantwoordelijk voor e-Mobility bij Volkswagen: "De snellere omschakeling naar elektrische mobiliteit helpt ons bovendien om de bijzonder strenge Europese, Chinese en Amerikaanse doelstellingen op het vlak van CO2-uitstoot te realiseren."

Bron: eigen berichtgeving

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!