Vanaf de zomer zonnebatterij voor gsm's op de markt

De Waalse start-up Sunslice werkt aan een compacte, oplaadbare zonnebatterij die een smartphone in een mum van tijd herlaadt.

Fran Herpelinck | 20 maart 2018
Sunslice 2

Het is een luxeprobleem van alledag: een lege smartphonebatterij. Is er geen stopcontact in de buurt, dan kunnen powerbanks nog even soelaas bieden, maar ook zo’n batterij levert maar voor een beperkte tijd stroom. Het Waalse collectief Sunslice werkt daarom aan een oplaadbare zonnebatterij met performante zonnecellen die ook energie kan leveren als er geen zon is.

Heruitvinden

Het idee dat de twee Waalse ondernemers tijdens hun ingenieursstudies bedachten is niet nieuw, maar kende volgens hen nog geen succesvolle uitvoering. “Er bestaan al installaties met een zonnepaneel, maar die zijn veelal te groot en dus niet handig om mee te nemen”, zegt CEO Geoffroy Ghion van Sunslice. Kleinere zonnebatterijen die op het web goedkoop te bestellen zijn, ontbreekt het volgens Ghion aan vermogen.

De batterij van Sunslice is een uitklapbaar paneel van zes miniatuurzonnepanelen, ontwikkeld door het gerenommeerde Sunpower. “Afhankelijk van de zonnesterkte kan de zonnebatterij in 3 tot 5 uur volledig opladen. Sluit je er een standaard smartphone op aan, dan laadt die in anderhalf uur voor 85 procent op”, vat Ghion de prestaties samen.

De eerste toestellen van Sunslice moeten in juni van dit jaar van de band rollen. Via een eigen webshop en samenwerking met platformen zoals eBay en Amazon mikt de start-up uit Louvain-la-Neuve op een internationale markt. 

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!