Van plastic afval tot design zitbank

Projectontwikkelaar Revive roept alle Mechelaars op om hun harde plastics in te leveren. Het inzamelmoment is gepland op 7 september. Met dat afval wil de ontwikkelaar van de toekomstige Comet-wijk zitbanken maken.

Ellen Vervoort | 5 augustus 2019
Komet Header Appartementen
Revive

Mechelen is binnenkort een circulaire attractie rijker. De 3D-geprinte zitbanken die langs de Vaart geïnstalleerd worden, zullen gemaakt zijn van harde plastics zoals flessendoppen, verpakkingen van wasmiddelen of lege flacons van badschuim en shampoo. Revive wil vooral lokaal afval gebruiken en roept alle Mechelaars daarom op om hun harde plastics in te leveren.

De plek waar de banken zullen komen, is niet toevallig gekozen. "Uit studies blijkt dat 80 procent van alle plastic in de zee afkomstig is van vervuiling via kanalen, riolen en rivieren", zegt Revive-CEO Nicolas Bearelle aan Bouwen & Wonen. "De zitbanken krijgen dan ook een symbolisch plekje vlak langs het water."

Duurzaamste woonproject

Voor Revive is het initiatief een verlengstuk van hun visie voor Komet. Het project bevindt zich op de Comet-site waar tot 2007 biervaten geproduceerd werden. Revive start er in het najaar met de bouw van het duurzaamste woonproject in de stad. Warmtepompen en 1200 vierkante meter aan zonnepanelen zullen het verbruik van de bewoners in de bijna-energieneutrale wijk opvangen.

Mechelaars kunnen hun verzameld plastic inleveren tijdens een inzamelmoment op 7 september 2019. Wie samen met zijn gezin, collega’s, jeugdbeweging, sportclub of buurtvereniging op de Komet-site het meeste plastic afval binnenbrengt, wint een picknick.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!