Van Marcke neemt C02-neutraal distributiecentrum in gebruik

De West-Vlaamse sanitair- en keukengroep Van Marcke heeft in Aalbeke een duurzaam distributiecentrum van 90.000 m² in gebruik genomen. De site beschikt over een eigen waterzuiveringsstation en krijgt zonnepanelen op het dak.

Kathleen Van Goethem en Fran Herpelinck | 10 mei 2019
Van Marcke Magazijn
© Van Marcke

Met het nieuwe EDC-centrum (Excellent Distribution to Customers) in Aalbeke wil Van Marcke naar eigen zeggen een voortrekkersrol spelen op duurzaamheidsvlak. Zo is het gebouw in grote mate ‘wateronafhankelijk’. Het EDC beschikt over een eigen waterzuiveringsstation met een opslagtank van 500.000 liter waardoor het tot 100 dagen in eigen drinkwater kan voorzien. Tegen september wordt het dak van het gebouw een zonnepark. “Eens de 15.500 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd zijn, zal het EDC volledig CO2-neutraal zijn,” zegt CEO Caroline Van Marcke aan HLN.

Andere CO2-besparende maatregelen zijn zonneboilers voor de productie van sanitair warm water, een warmtepomp en koeling via verneveling. Ook minder verpakkingsafval en een beperking van het aantal vrachtwagenkilometers dragen bij aan het duurzame karakter van het centrum.

Bron: HLN.be, pressvanmarcke.com, gondola.be

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!