Plus Tuinieren op het dak

Roof Food, dat is 500 vierkante meter moestuin op het dak van duurzaam bedrijvencentrum De Punt. Tuinier van dienst is Sabien Windels, een ambitieuze ondernemer met groene vingers. Collega’s Nine Van Belle en Aram Huysmans ontfermen zich over de kruiden, groenten en eetbare bloemen die het team er sinds vorige lente kweekt.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het dossier:
Duurzaam Bouwen
10 januari 2017
Dsc5447

Aangevuld met producten van lokale boeren verwerken Nine en Aram de oogst tot vegetarische lunches voor bedrijven, aan de deur geleverd door de fietskoerier in herbruikbare verpakkingen – de koppeling tussen duurzame stadslandbouw en ecologische catering is gemaakt. De derde poot van Roof Food zijn teambuildings voor bedrijven en organisaties. 

Boost voor biodiversiteit 

Roof Food is een coöperatieve vennootschap. De startup wil de buurtbewoners zoveel mogelijk betrekken bij het project. Die kunnen bijvoorbeeld hun gft-afval verzamelen, wat aardig wat compost oplevert voor de moestuin. De buurt profiteert dan weer van alle voordelen die zo’n daktuin met zich meebrengt: water- en luchtzuivering om te beginnen, maar ook meer biodiversiteit en een koelend effect.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.