The Shift en WWF lanceren Belgian Alliance for Climate Action

The Shift en WWF-België hebben een nieuwe Belgische klimaatalliantie opgestart. 51 organisaties sloten zich al aan bij de Belgian Alliance for Climate Action. Dat betekent dat zich ertoe verbinden hun activiteiten af te stemmen op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

Inès Aoun | 12 oktober 2020
Bos

De Belgian Alliance for Climate Action brengt Belgische organisaties samen die hun broeikasgasuitstoot willen verminderen, meer klimaatambitie willen tonen en Science Based Targets (SBT) willen gebruiken om hun milieudoelstellingen te bereiken. Alle organisaties, ongeacht hun omvang of sector, kunnen zich aansluiten: zij die al Science Based Targets hebben gedefinieerd en hun ervaringen willen delen en zij die bereid zijn om dergelijke ambitieuze klimaatdoelen te stellen en op zoek zijn naar advies en inspiratie.

Engagement

De leden van de Belgian Alliance for Climate Action verbinden zich ertoe om binnen het jaar na hun toetreding het SBT-proces op te starten. Eens deze stap is gezet, hebben ze twee jaar de tijd om hun doelstellingen te laten valideren door het Science Based Target Initiative.

The Shift zal, in samenwerking met WWF, verschillende soorten workshops organiseren voor de leden van de alliantie:

• Informatiesessies rond milieu en ecologische voetafdruk;

• Sectorspecifieke workshops;

• Trainingssessies over nieuwe tools en technologieën.

Tot slot zal de alliantie haar leden helpen om hun partners aan te moedigen om zich aan te sluiten en hen doorheen het hele proces te coachen.

Tot nu toe hebben zich al zo'n 51 organisaties aangesloten bij de Belgian Alliance for Climate Action, waaronder Danone, IKEA, Colruyt Group, BoPro, Elia, Lidl, Proximus, Microsoft, Unilever en VITO.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!