Tegen 2020 snellaadpunten in tachtig Shell-stations

Olie- en energiebedrijf Shell zal de komende jaren een netwerk van snellaadpunten voor elektrische auto’s installeren langs Europese snelwegen. Het bedrijf voegt zich bij Ionity, een initiatief voor de ontwikkeling en plaatsing van snellaadstations in Europa.

Kato Vander Sande | 27 november 2017
Mike Shell Bouwt Snellaadstations
© Mike, pexels.com

Concreet komen er snellaadpunten in tachtig Shell-tankstations in onder andere België, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. Ook in Duitsland plant het oliebedrijf twintig snellaadstations. Tegen 2020 wil Shell een kwart van zijn Europese tankstations uitgerust hebben om elektrische wagens efficiënt op te laden.

Snel en efficiënt

De initiatiefnemers maken zich sterk dat het laden uitzonderlijk snel zal gaan. Een wagen met een capaciteit van 350 kilowatt, dat is een gemiddelde elektrische auto, zal maar vijf tot acht minuten nodig hebben om op te laden.

Ionity is een samenwerking tussen autofabrikanten BMW, Daimler, Ford en Volkswagen en werd begin deze maand voorgesteld. De organisatie richt zich op het aantrekkelijker en bruikbaarder maken van elektrische auto’s. Hun ambitie is om tegen 2020 een netwerk van 400 snellaadstations op te zetten langs belangrijke Europese verkeersassen. 

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!