MVO

Stad Antwerpen lanceert campagne rond divers en inclusief ondernemen

‘Wie breder zoekt, die beter vindt’. Dat is de slogan van de nieuwe campagne van de Stad Antwerpen. De campagne nodigt ondernemers uit hun blik op de huidige arbeidsmarkt zo breed mogelijk open te trekken om vacatures in te vullen.

Inès Aoun | 6 mei 2022
Beeld2 Campagne Inclusief Ondernemen Zonder Tekst © Stad Antwerpen
©Stad Antwerpen

Het komt de laatste tijd vaak aan bod in het nieuws: steeds meer vacatures raken maar moeilijk ingevuld. De Sinjorenstad wil dat probleem verhelpen door ondernemers te wijzen op de voordelen van divers en inclusief ondernemen. Antwerpen definieert inclusief ondernemen als een mindset, waarbij het niet zomaar draait om het tewerkstellen van kwetsbare werkzoekenden. De focus ligt ook op de nodige zelfreflectie: de bereidheid om mogelijke vooroordelen over de arbeidsmarkt los te laten en je eigen onderneming zo in te richten dat iedereen zich goed voelt op het werk.

Tips

De stad lanceerde een platform waarop werkgevers informatie vinden over hoe ze hun onderneming inclusiever kunnen maken. Op de website staan praktische tips, interviews en video’s van Antwerpse ondernemers. Tot november verschijnt er om de twee weken een nieuwe getuigenis online. Wie echt aan de slag wil gaan, kan bij de stad terecht voor vragen, hulp bij het opstellen van vacatures, toegang tot bedrijfsnetwerken …

Lees ook ons magazine over inclusief en divers ondernemen.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!