Solvay opent zonnepark voor Apple

Apple daagt al haar leveranciers uit om resoluut te kiezen voor hernieuwbare energie. Daarom opent Solvay, voor Apple een belangrijk leverancier van complexe kunststoffen, een zonnepark in South Carolina, waardoor de multinational alle materialen voor Apple energieneutraal gaat produceren. 

9 mei 2018
Headquarters20 Svl006521 Noh 151193
Foto: © Byl Jean-Michel

Het zonnepark telt 250.000 zonnepanelen verspreid over 500 voetbalvelden en is daarmee het grootste van zijn soort in de Amerikaanse staat South Carolina. De komende vijftien jaar zal Solvay, waarvan de hoofdzetel zich in Brussel bevindt, alle energiecertificaten van projectontwikkelaar en eigenaar van het zonnepark Dominion, opkopen om te voldoen aan de eisen van Apple.

Vliegtuigen en iPhones

Apple draait naar eigen zeggen al volledig op hernieuwbare energie en heeft al 23 van haar leveranciers, waaronder Solvay, overtuigd om het techbedrijf daarin te steunen. Solvay levert allerlei complexe kunststoffen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en zo het assemblageproces overleven. Denk maar aan de materialen rond de lens, de koptelefooningang of de herlaadbare batterijen. Vanaf nu zullen Apple-materialen door Solvay met 100 procent hernieuwbare energie geproduceerd en aangeleverd worden, en dat vanuit tien vestigingen in zes verschillende landen.

“Het akkoord is een onderdeel van onze plannen om onze hernieuwbare energiebronnen uit te breiden om zo zowel onze eigen uitstoot als die van onze klanten, waaronder Apple, te beperken”, verklaarde Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay. Andere grote klanten van Solvay zijn onder andere Boeing en Comac. 

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!