MVO

Solucious krijgt Referentiebewijs voor Inclusieve Onderneming 2022

Solucious mag zich een jaar lang een inclusieve onderneming noemen. Het referentiebewijs wordt uitgereikt door koepelorganisatie Sterpunt Inclusief Ondernemen.

Inès Aoun | 29 juni 2022
Solucious Bornem037

Joy Van Cauteren, verantwoordelijke supply chain bij Solucious, legt uit waarom het bedrijf – dat deel uitmaakt van Colruyt Group – het certificaat krijgt: “Afgelopen jaar namen we verschillende initiatieven om op een inclusieve manier mensen aan te werven. We bieden ook werkplekleren, job- en taalcoaching aan.”

Om hun vacatures in te vullen, werken ze ook samen met partners zoals JES vzw en Future@Work (een partnerschap tussen JES vzw, Gatam en Kras Jeugdwerk). De organisaties helpen jongeren, met of zonder diploma, op de arbeidsmarkt. “We organiseerden samen enkele jobdagen, met een rondleiding, presentatie en gesprek. Dat was een succes, dus doen we dit in september opnieuw.”

#Werkplekvrij

Maar ook met VDAB is er een nauwe samenwerking. “Onder andere door de situatie in Oekraïne, is er een grote instroom aan nieuwkomers. Om duidelijk te maken dat we hen graag verwelkomen, voegden we aan onze vacature op VDAB de hashtag #werkplekvrij toe.”

“Alle nieuwe werknemers onthalen we op dezelfde manier, ongeacht achtergrond, afkomst, ... Iedereen wordt aanvaard zoals die is. We willen dat je je thuis voelt bij Solucious en Colruyt Group. Zodat we een fijne langetermijnwerkrelatie opbouwen met elkaar.”

Door te focussen op inclusief ondernemen, draagt Solucious ook bij aan de realisatie van vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (de zogenaamde SDG’s) van de Verenigde Naties: geen armoede (SDG 1), kwaliteitsonderwijs (SDG 4), waardig werk en economische groei (SDG 8) en ongelijkheid verminderen (SDG 10).

Wat is een Referentiebewijs Inclusief Ondernemen?

Elk jaar reikt Sterpunt Inclusief Ondernemen referentiebewijzen uit aan bedrijven die werk maakten van werkplekleren, job- en/of taalcoaching of tewerkstelling, in samenwerking met een Werkplekarchitect. Dat zijn vzw’s verspreid over Vlaanderen en Brussel die werkzoekenden begeleiden en coachen om een job te vinden en werkgevers opleiden en informeren over inclusief ondernemen. Dit jaar ontvingen 2054 inclusieve bedrijven een referentiebewijs. Daarmee kunnen ze deelnemen aan de tweejaarlijkse Award Inclusieve Onderneming die wordt uitgereikt op 10 oktober, tijdens deDag van Inclusie.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!