Samsungbatterij voor elektrische auto’s laadt op in 20 minuten

Elektronicagigant Samsung stelde deze week zijn nieuwe batterij voor elektrische auto’s voor op de Detroit Motor Show. Die laadt sneller op, heeft een grotere laadcapaciteit en garandeert een langere rijafstand.

Margot Kennis | 16 januari 2018
Emil Vilsek 1182119877
Foto door Emil Vilsek

De nieuwe batterij voor elektrische auto’s en plug-in hybrides komt er in een 27, 50, 60 en 94 ampère-uren-uitvoering. Met de strafste batterij zouden elektrische auto’s 600 kilometer aan een stuk kunnen rijden, en dat na slechts 20 minuten oplaadtijd. Met de nieuwe technologie richt Samsung zich op autobouwers die de capaciteit van hun autobatterijen willen aanpassen aan de rijafstanden van hun verschillende autotypes. De batterij kan dus voor de gehele wagenvloot van een automerk gebruikt worden.

45% meer laadcapaciteit

Samsung presenteerde op de Motor Show ook een nieuwe batterijcel die 20 procent kleiner is dan oudere types. Door het kleinere formaat blijft er meer plaats over voor de binnenruimte van auto’s. Samsung zal deze week ook nog een andere, nieuwe batterijtechnologie voorstellen, de zogenaamde ‘graphene ball’. Dat unieke materiaal kan vijf keer zo snel opladen als een standaard lithium-ion batterij, en beschikt over 45 procent meer laadcapaciteit.

Tegen 2020 wordt verwacht dat de productie van elektrische auto’s bij alle fabrikanten in een stroomversnelling zal komen. Momenteel domineert het bedrijf Panasonic de batterijmarkt voor elektrische auto’s nog, dankzij zijn partnerschap met Tesla. Met deze nieuwe batterij wil Samsung daar verandering in brengen.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!