Samen testen, aankopen en trappen

Binnenkort start de stad Hasselt met een groepsaankoop voor elektrische bakfietsen, plooifietsen, gewone fietsen en steps. Een meer symbolische datum hadden ze niet kunnen kiezen: 16 september 2018 of Autoloze Zondag.

Francis Van den Noortgaete | 29 augustus 2018
Adult Art Bicycle 173301

Je aankoop vooraf getest

De overstap naar meer duurzame mobiliteit – zoals de aanschaf van een elektrische fiets – vraagt een zekere investering. Het is logisch dat mensen zich vragen stellen over de kwaliteit van diverse modellen, maar niet altijd duidelijk waar men terecht moet voor objectieve informatie of degelijk advies. De Stad Hasselt wil de drempel verlagen en eventuele twijfels wegnemen. Dat doen ze door samen te werken met de organisatie Test-Aankoop. Een groep van geïnteresseerde burgers en vertegenwoordigers van de stad Hasselt testen bovendien zelf de modellen en bepalen mee de keuze.

Klaar voor een duurzame lente

De aankoopprijs van de verschillende modellen zal bepaald worden door het aantal deelnemers. Hasselts schepen van Leefmilieu Joost Venken hoopt alvast op ruime interesse. Wie intekent, zal de fietsen of steps begin 2019 kunnen proefrijden. Op die manier is men klaar voor een nieuwe lente vol duurzame mobiliteit.

Wie in Hasselt woont, werkt of studeert kan intekenen vanaf 16 september, via www.hasselt.be.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!