Renault brengt retrofitkits op de markt om vintage modellen elektrisch te maken

Renault en R-FIT hebben elektrische ombouwkits ontwikkeld voor de Renault 4, Renault 5 en eerste generatie Twingo. Daarmee kunnen eigenaars hun voertuig laten omvormen tot een elektrische wagen.

Lien Moris | 30 januari 2023
Electric Retrofit Kit  Renault And R Fit Partnership
Renault

Autofabrikant Renault heeft een manier gevonden om zijn populaire klassieke modellen – met verbrandingsmotor – te verduurzamen. De retrofitkits die later dit jaar in Frankrijk op de markt komen, bevatten alle onderdelen om de Renault 4, Renault 5 en eerste generatie Twingo op elektriciteit te laten rijden. Op die manier wordt de levensduur van de auto’s verlengd en stoten ze geen CO2 meer uit. Bovendien zijn de gebruiks- en onderhoudskosten lager. De kits komen in aanmerking voor nationale en regionale subsidies in Frankrijk.

Retrofitting

Renault, dat vanaf 2023 alleen nog elektrische modellen wil verkopen, sloeg de handen in elkaar met R-FIT. Dat is het handelsmerk van MCC Automotive, het eerste Franse bedrijf dat goedgekeurde retrofitkits ontwikkelde om conventionele auto's met een benzinemotor om te bouwen tot elektrische voertuigen.

Dit soort van retrofitting is ook de expertise van het Belgische bedrijf Monceau Automobiles, dat zich richt op vintage Mercedes-modellen. In België is er wel nog geen wettelijk kader voor deze praktijk.

Bron: Renault

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!