ICT

Recupel doet gratis ophaling oud elektro bij kmo’s en organisaties

Oude radio’s, koffiemachines, klokken, koelkasten, telefoontoestellen,… Ook in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en andere werkplaatsen slingert nog heel wat afgedankt elektro rond. Nochtans zitten er nog heel wat waardevolle materialen in die apparaten. Voortaan komt Recupel die gratis ophalen.

Inès Aoun | 4 mei 2022
Ophaler 7
Voor professionele toestellen kan je terecht bij een professionele ophaler. Huishoudelijke apparaten komt Recupel voortaan gratis oppikken.

Vandaag is er nog geen eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem voor kleine ondernemingen en organisaties om van hun oude apparaten af te geraken. Daarom biedt Recupel nu Pick-up aan.

Occasionele ophalingen

De procedure voor ophaling is bewust laagdrempelig gehouden. Bedrijven en organisaties kunnen zich met enkele kliks digitaal aanmelden op Recupel.be/pick-up. Recupel zorgt vervolgens voor de logistieke afhandeling en de nodige attesten om te voldoen aan de bedrijfsafvalwetgeving.

De service is er in de eerste plaats voor occasionele ophalingen. Die komen bijvoorbeeld van pas als een bedrijf of organisatie eens grondig opruimt. Als een bedrijf regelmatig toestellen afdankt, dan kan het zich ook registreren als vast ophaalpunt. Recupel zorgt daarbij voor gepaste inzamelrecipiënten en haalt die op als ze gevuld zijn.

Huishoudelijke toestellen

Welke apparaten neemt Recupel mee? Het gaat om ‘huishoudelijke toestellen’: dat zijn apparaten die we zowel thuis als op het werk gebruiken (telefoons, waterkokers, koelkasten, computers,…). Voor professionele elektr(on)ische toestellen en installaties moeten bedrijven een afspraak maken met een professionele ophaler. Op de website van Recupel staat een lijst met erkende ophalers. Dat zijn ophalers waarmee Recupel een overeenkomst heeft en die waarborgen dat oud elektro op een correcte en ecologische manier wordt verwerkt of hergebruikt.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!