Pukkelpop vervoert containers over het water

Pukkelpop ziet muziek in de binnenvaart. Ook dit jaar werkt het festival samen met waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv om een vijftigtal containers per schip naar de festivalweide te vervoeren.

Veerle Bonckaert | 25 juli 2018
Pukkelpop
© De Vlaamse Waterweg nv

Pukkelpopfans moeten nog even wachten. Het festival begint pas over 21 dagen. Maar de voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Om het festivalmateriaal naar de weide van Kiewit te vervoeren, slaat Pukkelpop opnieuw de handen in elkaar met de Vlaamse Waterweg nv.

52 containers

Vorige vrijdag vertrok het schip ‘Vadasz’ uit Antwerpen via het Albertkanaal richting haven Genk, die instond voor de organisatie van het transport. Aan boord: maar liefst 52 containers festivalmateriaal. “Zo halen we voor de opbouw van het festivalterrein 25 zwaar geladen vrachtwagens van de weg”, aldus Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. De verschillende partners geloven duidelijk in een modal shift als duurzaam alternatief voor het dichtslibbend wegtransport.

Slimme app voor de binnenvaart

De samenwerking met het muziekfestival is ook voor De Vlaamse Waterweg nv en haven Genk een slimme zet. Hierdoor kunnen zij bedrijven bewust maken van de vele voordelen en vaak nog ongekende mogelijkheden van de waterwegen. De Vlaamse Regering wil immers tegen 2030 het aandeel in de binnenvaart van het goederenvervoer optrekken van 15 naar 20 procent.

De Vlaamse Waterweg nv maakte ook van de gelegenheid gebruik om een nieuwe app te lanceren. “De binnenvaartapp VisuRIS maakt de binnenvaart nog transparanter en gebruiksvriendelijker, zowel voor de waterweggebruikers als de logistieke spelers. Ze moet een stimulans vormen om het aandeel van de binnenvaart in de logistieke keten te laten stijgen”, zegt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!