Port of Antwerp lanceert wedstrijd om circulaire economie in havengebied te stimuleren

Port of Antwerp, de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de experten van het Vlaamse Symbioseteam, VITO en essenscia roepen bedrijven op om mee te doen aan een wedstrijd die bedoeld is om symbioseprojecten in en rond de Antwerpse haven een duwtje in de rug te geven. Twee winnaars ontvangen elk een bedrag van 50.000 euro om hun projecten verder uit te bouwen.

Inès Aoun | 29 september 2021
Portofantwerpwaterstof

Port of Antwerp, de OVAM en de andere partners zoeken naar innovatieve symbioseprojecten waarbij minstens twee bedrijven materialen uitwisselen en daardoor een significante bijdrage leveren aan de circulaire economie. Het moet gaan om bedrijven die zich in en rond de haven van Antwerpen bevinden. De partners mikken op reële businesscases met een hoge kans op slagen die een duwtje in de rug nodig hebben. Met de wedstrijd willen de partners de omschakeling naar de circulaire economie versnellen.

Participatief project

De winnaars krijgen elk 50.000 euro ter beschikking om een participatief traject op te zetten, dat begeleid wordt door de partners. De bedoeling van dat traject is om de opportuniteiten op de bedrijfsvloer te analyseren en uit te testen. Dat moet het mogelijk maken om de industriële symbiose op bedrijfsniveau te implementeren.

De Symbiose-wedstrijd

Concreet kunnen bedrijven vanaf vandaag (30 september 2021) hun kandidatuur indienen. De oproep loopt tot en met 6 januari 2022. Na een selectieprocedure stelt de jury een top vijf samen, waaruit uiteindelijk begin februari de twee winnende projecten zullen worden gekozen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Port of Antwerp.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!