MVO

Plus Nieuwe vacaturesite legt focus op duurzame impact jobs

CERM-HR lanceert een vacaturesite specifiek voor jobs met een positieve impact. Werkzoekenden kunnen het aanbod filteren op basis van de impact van de job of werkgever.

Koenraad Coel | 19 september 2022
Estee Janssens Z Eqk Umi Mx Mi Unsplash

HR-dienstverlener CERM-HR lanceerde deze zomer duurzamevacatures.be, met een aanbod van jobs die een positieve impact hebben. Het gaat zowel over vacatures van bedrijven als van non-profitorganisaties. Naast de gewoonlijke zoekcriteria zoals locatie en type tewerkstelling, kunnen werkzoekenden de openstaande vacatures ook filteren volgens drie gradaties: van een ‘Positieve impact’ tot een ‘Sterke duurzame impact’. De drie criteria geven aan of een werkgever impact heeft door enkele duurzame initiatieven op te zetten of dat de job zelf een groot verschil maakt. Het is wel de werkgever zelf die aanduidt hoe sterk verduurzaming in de organisatie ingebakken zit.

Duurzaam werkt

CERM-HR lanceerde de website naar eigen zeggen omdat werkgevers met een duidelijk en duurzaam doel een streepje voor hebben op de erg krappe arbeidsmarkt. Het verwijst onder meer naar recent onderzoek van Vlerick. Daaruit bleek dat 62 procent van de 614 bevraagde laatstejaars in ons land een job verkiest met impact op sociaal- en milieuvlak. Op de website van CERM-HR hebben ze onder meer de keuze uit: Triodos Bank, GoodPlanet, WWF, Energiehuis Oostende, Koning Boudewijnstichting, Compaan, Rikolto en Soly.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.

SDG

Waardig werk en economische groei