New Delhi gaat als eerste metro ter wereld voor 100% zonne-energie

De Delhi Metro Rail Corporation wil tegen 2021 haar volledige stroomverbruik uit zonne-energie halen. Sinds afgelopen donderdag ontvangt het 27 megawatt aan groene stroom van het Rewa Ultra Mega Solar Park. De Delhi Metro verwacht een besparing van meer dan 5 miljoen euro dankzij de omschakeling naar zonne-energie.

Koenraad Coel | 19 april 2019
Delhi Metro Rail Corporation

De nieuwe verbinding met het zonnepark van 750 megawatt werd ingehuldigd met een metrorit doorheen New Delhi, aangedreven door zonne-energie. In deze eerste fase levert de verbinding al 27 megawatt aan energie. In mei 2019 zou dat stijgen tot 99 megawatt. Volgens Delhi Metro zal het jaarlijks 345 kilowattuur aan stroom ontvangen van Rewa Ultra Mega Park, ongeveer een derde van haar totale verbruik. Daarnaast maakt Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) al langer gebruik van zonnepanelen op eigen daken voor de verlichting en airconditioning van haar stations en depots.

Gecertifieerd door de Verenigde Naties

Delhi Metro is geen nieuwkomer op het vlak van duurzame energie. Het claimde als eerste spoornetwerk ter wereld een certificaat van de Verenigde Naties voor het verminderen van haar CO2-uitstoot. Als het er in slaagt om tegen 2021 volledig over te stappen op zonne-energie, zal het naar eigen zeggen ook het eerste metronetwerk zijn dat voor 100 procent op groene stroom werkt.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!