Nestlé maakt verpakking kattenvoeding recycleerbaar

Bij Albert Heijn in Nederland kan je sinds kort kattenvoeding van het merk Purina kopen in een recycleerbare verpakking. Dat past in de strategie van Nestlé om tegen 2025 al haar verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar te maken.

Inès Aoun | 6 oktober 2020
Hulki Okan Tabak Jqn2 Jmdq3 Yo Unsplash

De mascotte van het merk Felix – de zwart-witte kat - blijft dezelfde. Maar de verpakking van het natte kattenvoeder krijgt een update. De typische verpakkingen, die bestaan uit drie lagen van kunststof en aluminium, worden voor het proefproject uit één soort kunststof (polypropyleen) gemaakt. Dat maakt het mogelijk om de verpakkingen op grote schaal te recycleren in Nederland.

2025 is een belangrijke mijlpaal

Voorlopig is de recycleerbare verpakking enkel te verkrijgen bij Albert Heijn in Nederland. Na verloop van tijd wil Nestlé het proefproject opschalen. De verpakkingen van Beyond – ook een Purinamerk – zijn al recycleerbaar. 2025 is voor Nestlé een belangrijke mijlpaal. Tegen dan wil de voedingsgigant al haar verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar maken. Bovendien wil het een derde minder virgin plastics gebruiken.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!