Nederlandse Lightyear opent wachtlijst voor betaalbare zonnewagen

De eerste betaalbare zonnewagen komt eraan. De Nederlandse autobouwer Lightyear heeft de wachtlijst geopend voor de Lightyear 2.

Lien Moris | 11 januari 2023
Lightyear 2 Side View Rear 4K
Lightyear

Na zes jaar onderzoek stelde Lightyear in 2019 zijn eerste zonnewagen voor, die momenteel van de band rolt. De Lightyear 0 is een elektrische wagen bedekt met zonnepanelen, die als groot voordeel heeft dat hij een groter rijbereik heeft dan de elektrische voertuigen die nu rondrijden.

Het model komt wel met een stevig prijskaartje (zo'n 250.000 euro). Met de Lightyear 2 maakt de autoproducent rijden op zonne-energie mogelijk voor de grote massa. De auto zou minder dan 40.000 euro kosten.

Energie op het net zetten

De Lightyear 2 stoot geen emissies uit, heeft een rijbereik van meer dan 800 kilometer en moet minder opladen dan een conventioneel elektrisch voertuig. Daar komt bij dat de wagen schone energie kan teruggeven aan het net.

De productie start tegen het einde van 2025. Wie zich op de wachtlijst zet, krijgt als eerste de kans om de Lightyear 2 te bestellen.

Bron: Lightyear

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!