Plus Natuur- en Landschapszorg kleurt industrieterrein van Gyproc groen

Gipsproducent Gyproc (Saint-Gobain) schakelde enkele jaren geleden de hulp in van maatwerkbedrijf Natuur- en Landschapszorg. Dat veranderde het strakke bedrijfsterrein op de linkeroever van de Schelde in een weelderig stuk groen. “Je hoeft als bedrijf geen grote investeringen te doen om bij te dragen aan de biodiversiteit.”

Dit artikel maakt onderdeel uit van het dossier:
Biodiversiteit
Margot Kennis | 3 juli 2018
Img 0352
© Gyproc

Tom Rommens, sustainability manager bij Gyproc, vindt dat duurzaam ondernemen verder moet reiken dan een energie-efficiënt productieproces. “Het gaat om het volledige plaatje, dus ook over de zorg die we besteden aan ons bedrijfsterrein. Wat kunnen we doen om dat ook te laten aansluiten op onze duurzame bedrijfsvisie?”

Enkele jaren geleden kreeg Gyproc het antwoord bijna op een presenteerblaadje aangeboden door een medewerker van Natuurpunt. “Op onze jaarlijkse dag rond veiligheid, gezondheid en milieu kwam hij praten over het belang van natuurontwikkeling in het Antwerpse havengebied. Hij merkte op dat we een mooie infiltratiegracht langs ons parkeerterrein hadden liggen, maar hij zag ook het onbenut potentieel van het grasperk ernaast.” Door meer variatie in het strakke grasveld te brengen zou Gyproc volgens Natuurpunt veel meer planten en dieren kunnen aantrekken op het terrein. “Daar hadden we wel oren naar”, vertelt Tom Rommens. “Dus vroegen we aan Natuurpunt om een concreet plan voor te stellen om ons bedrijfsterrein te transformeren.”

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.