Plus London Marathon bespaart 200.000 plastic flesjes met waterbolletjes

Afgelopen zondag werden op de marathon van Londen de 'edible water pods' uitgedeeld. Daarmee hebben ze zo'n 200.000 plastic flesjes uitgespaard.

Kathleen Van Goethem & Inès Aoun | 2 mei 2019
Ohoo Bol
© Skipping Rocks Lab

De marathon van Londen, die vorig jaar nog 1 miljoen plastic flesjes uitdeelde, wilde het dit jaar anders aanpakken. Maar een echte pionier zijn ze op dat vlak nog niet. De 'Ohoo-bolletjes' werden eerder al eens gebruikt tijdens een kleinere marathon in Engeland.

Gemaakt van zeewier

De waterbol is gemaakt uit NOTPLA, materiaal van biologisch afbreekbare producten zoals algen en zeewier. De zeewierverpakking kan elke vorm van vloeibare stoffen omhullen. Volgens Skipping Rocks Lab, de start-up die de 'Ohoo-bol' ontwikkelde kunnen er zelfs cosmetica, cocktails op festivals of sausjes bij take away food mee verpakt worden.

Volgens de Britse start-up is de productie van de waterbol goedkoper dan plastic en zou het vijf keer minder CO² uitstoten. De bubbels blijven wel slechts voor paar dagen goed.

Eetbaar waterbolletje, met aardbeismaak

Zin in een slokje water? Verwijder het velletje en laat het bolletje knappen in je mond. Het omhulsel van dit innovatieve alternatief op plastic bekertjes en flesjes kan ook in iedere mogelijke kleur en smaak worden gemaakt.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.