Plus Siemens vormt lantaarnpalen in Londense straat om tot laadpunten

De Londenaars die op Sutherland Avenue wonen, kunnen hun elektrische wagen voortaan eenvoudig opladen op straat. Siemens rustte de 24 lantaarnpalen in de straat uit met laadinfrastructuur.

Lien Moris | 25 maart 2020
Lantaarnpaal Met Laadinfrastructuur In Londen
Siemens

Het district Westminster telt nu bijna driehonderd laad-lantaarnpalen, maar het is de eerste keer dat een volledige straat ermee wordt uitgerust. Binnenkort zal Siemens nog twee aangrenzende straten omvormen tot electric avenue.

Het project kwam tot stand in samenwerking met ubitricity, aanbieder van oplossingen voor elektrisch laden, en het bestuur van Westminster. In totaal hebben Siemens en ubitricity al 1300 lantaarnpalen omgevormd tot lichtgevende laadpunten.

Animo voor elektrisch rijden

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een derde van de Britten van plan is om een elektrische of plug-inhybridewagen te kopen als volgende auto. Voor 40 procent is het gebrek aan laadpunten de reden waarom ze dat nog niet eerder gedaan hebben.

Daniel Bentham, directeur van ubitricity UK: “Lantaarnpalen met laadinfrastructuur zijn een gerieflijke, goedkope, duurzame en energievriendelijke oplossing voor mensen zonder oprit. Onze technologie is ontworpen om de kosten van installatie en onderhoud laag te houden, en daar profiteren zowel autobestuurders als gemeentebesturen van.”

Luchtvervuiling aanpakken

Het lokale bestuur hoopt met dit initiatief inwoners te helpen om de switch te maken naar schoner en groener transport. Een belangrijke evolutie om de luchtkwaliteit in Londen te verbeteren.

Cedrik Neike, CEO van Siemens Smart Infrastructure: “De helft van de luchtvervuiling in Londen wordt veroorzaakt door wegtransport, en zeker hier in Westminster is het erg druk. Dat probleem kan je niet in een-twee-drie oplossen, maar deze ‘electric avenue’ toont alvast wat er mogelijk is door gebruik te maken van stadsinfrastructuur.”

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.