Labland is eerste laureaat van wedstrijd Circuit Circulair

De Labland vzw ontvangt 30.000 euro van de Stad Gent voor hun project Circularwork.space. Met dat initiatief wil Labland leegstaande panden een tijdelijke invulling geven door er kantoren en ateliers in onder te brengen die snel verhuisd kunnen worden.

Inès Aoun | 28 februari 2022
419490 Interieur Studio 16 Labland 71595A Original 1645691638 Formaat

In april 2021 lanceerde de Stad Gent de wedstrijd Circuit Circulair (zie kader), een oproep naar vernieuwende ideeën rond circulaire economie. De Gentse vzw Labland is nu de eerste van drie laureaten met hun project Circularwork.space.

Trend ombuigen

Met dat project wil de vzw leegstaande panden inrichten met demonteerbare ontwerpen, zodat ze vlot verhuisd en hergebruikt kunnen worden. De vzw gebruikt ook gerecupereerde en hernieuwbare materialen om de ruimtes aan te kleden. Het eerste tijdelijke kantoor of atelier komt in een handelspand in de Bevrijdingslaan.

Steven Vromman, voorzitter Labland vzw : “Leegstaande panden verlagen de aantrekkelijkheid van winkelbuurten en dreigen een sneeuwbaleffect in gang te zetten. Met Circularwork.space helpen we die trend om te buigen door de leegstand kwalitatief te benutten en kansen te scheppen voor circulaire ondernemers uit de buurt.”

Over Circuit Circulair

In totaal dienden 23 Gentenaars, ondernemers of starters een voorstel in voor Circuit Circulair. De jury selecteerde tien finalisten die tijdens vijf workshops professionele begeleiding kregen om hun businessplan uit te werken. De drie uiteindelijke laureaten krijgen van de Stad Gent een extra financieel duwtje in de rug om in 2022 op te starten.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!