Kringwinkel Antwerpen verkoopt herstelde kledij van CKS, Ginger en fred + ginger

In de negen Kringwinkels in Antwerpen kan je nu ook nieuwe kledingstukken kopen van CKS, Ginger en fred + ginger. Het gaat om artikelen met productiefouten die geretourneerd werden. Voor ze in de rekken belanden, worden ze hersteld in het naaiatelier van Binnenste Buiten, een sociaal project van Stad Antwerpen.

Lien Moris | 24 februari 2020
Kringwinkel En Fng Gaan Op Duurzame Manier Om Met Verwerking Te Herstellen Retourartikelen
In de vestigingen van De Kringwinkel in Antwerpen vind je nu ook zo goed als nieuwe kledij van CKS, Ginger en fred + ginger.
De Kringwinkel Antwerpen

Modegroep FNG sloeg de handen in elkaar met De Kringwinkel Antwerpen om te herstellen geretourneerde kleding van de merken CKS, Ginger en fred + ginger een tweede (of eerste) leven te geven. Sara Kovic, CSR-coördinator bij FNG: “Duurzaamheid omvat veel verschillende aspecten, van materiaalgebruik tot werknemerswelzijn. Voor ons is ‘respect’ daarin telkens een sleutelwoord: respect voor het milieu en respect voor de mensen die hun tijd en energie in onze stukken steken.”

Louise Vrints, marketingverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen: “De kleding wordt door onze medewerkers eerst gesorteerd. Stukken die hersteld moeten worden gaan naar het naaiatelier van Binnenste Buiten. Daarna worden de stuks in onze winkels te koop aangeboden.”

CKS-winkels zamelen tweedehandskleding in

De samenwerking tussen FNG en De Kringwinkel gaat nog een stapje verder. Vanaf deze maand kunnen klanten oude kleding binnenbrengen in verschillende winkels van CKS. Die zullen doorverkocht worden in de Antwerpse Kringwinkels.

De samenwerking met FNG past in het duurzame en lokale verhaal van de Kringwinkel Antwerpen. Louise Vrints: “Met De Collectie (een project waarmee we zorgen dat afgedragen textiel maximaal lokaal verwerkt wordt) gaan we al jaren voor een duurzame, maar vooral ook lokale verwerking van kleding. Deze samenwerking sluit daar naadloos op aan.”

Bron: De Kringwinkel Antwerpen

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!