Kopen Chinezen dit jaar al 2 miljoen elektrische voertuigen?

In China zijn vorige maand 91.000 elektrische voertuigen verkocht. In dit tempo komt het land dit jaar al aan twee miljoen verkochte elektrische voertuigen, een enorme stijging in vergelijking met vorig jaar.

20 februari 2019
Energy 1023035 1920 1

In januari werden in China 91.175 elektrische passagiersvoertuigen verkocht, met commerciële voertuigen erbij zelfs 96.000. Dat is een record. Als de trend zich verderzet, komt dat uit op 1,8 tot 2 miljoen verkochte elektrische voertuigen per jaar. In 2018 werden er 1,26 miljoen elektrische voertuigen verkocht, volgens cijfers van de Chinese Vereniging voor Autofabrikanten.

Marktaandeel

Nergens ter wereld worden meer auto’s verkocht dan in China. Het totale aantal verkochte voertuigen is met 15 procent gedaald in vergelijking met twaalf maanden geleden, maar de verkoop van elektrische voertuigen blijft stijgen.

Het marktaandeel van elektrische voertuigen neemt dus razendsnel toe. Volgens sommige analisten kan in 2025 de helft van de verkochte auto’s in China al elektrisch zijn.

Bron: IPS

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!