Kleinere verpakkingen kunnen 122 miljoen ton CO2 besparen

Door goederen in kleinere verpakkingen te vervoeren, kunnen we jaarlijks 122 miljoen ton aan CO2 besparen. Dat stelt een rapport van DS Smith en Forbes Insights.

Ellen Vervoort | 14 november 2018
Beautiful Beauty Blond 761999

Volgens het rapport is 24 procent van alle zeecontainers die de oceaan oversteekt, gevuld met lucht. Dat komt omdat fabrikanten te grote verpakkingen gebruiken om hun goederen van punt A naar punt B te brengen. De retailers in de e-commerce sector maken zich ook schuldig aan ‘lege’ verpakkingen. Volgens de cijfers is 60 procent van deze verpakkingen voor meer dan een kwart leeg.

Besparingen

DS Smith en Forbes Insights hopen dat hun onderzoek fabrikanten aanzet om meer aandacht te schenken aan verpakkingen. Door kleinere dozen te gebruiken, zouden er jaarlijks tot 61 miljoen zeecontainers aan wal kunnen blijven.

Op die manier zou er 122 miljoen ton minder CO2 in de atmosfeer terechtkomen, evenveel als de jaarlijkse CO2-uitstoot van België. De fabrikanten en retailers zelf kunnen op hun beurt wereldwijd 40 miljard euro op hun verzendkosten besparen. Volgens het onderzoek stijgt ook de klanttevredenheid bij het gebruik van kleinere en dus duurzame verpakkingen.

Lees het volledige rapport hier

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!