Keizer onder de plooifietsen lanceert elektrisch model in België

Na merken als Tern, Flyer en het Brusselse Ahooga brengt nu ook het populaire Brompton een elektrische plooifiets op de Belgische markt. In het Verenigd Koninkrijk werd de e-bike vorig jaar al gelanceerd.

Lien Moris | 15 februari 2019
Brompton Electric
Brompton

De Brompton Electric heeft een actieradius van 30 tot 70 kilometer en kan een snelheid van 25 kilometer per uur halen. Sinds deze maand is de plooifiets in België te koop.

Het Britse kwaliteitsmerk Brompton begon al in 2014 aan het elektrische model te sleutelen, maar bracht de e-bike pas in 2018 op de markt. Waarom duurde het zo lang? “Because it's damn difficult”, zegt CEO Will Butler-Adams aan De Tijd. “Zo'n fiets moet met één hand te dragen zijn, maar toch veel power bevatten.”

Afneembare batterij

Brompton slaagde er uiteindelijk in om een elektrische plooifiets te ontwerpen. De batterij zit in een afneembare tas die vooraan op de fiets bevestigd is en vormt dus geen hinder bij het opplooien. En zonder batterij weegt het model zo'n 14 kilo, een voordeel bij het dragen.

De Brompton Electric maakt gebruik van slimme sensortechnologie om de bestuurder aan te voelen en een vloeiende fietservaring te garanderen. Het systeem is ontworpen in samenwerking met Williams Advanced Engineering, dat heel wat technische Formule E-expertise in huis heeft.

Bron: De Tijd, www.cyclingweekly.com

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!