Plus John Cockerill en Besix zullen groenewaterstoffabriek in Zeebrugge realiseren

Het Belgisch consortium Hyoffwind heeft een overeenkomst getekend met John Cockerill en Besix. Zij zullen de groenewaterstoffabriek in Zeebrugge ontwerpen en realiseren.

Inès Aoun | 17 februari 2022
Windenergie 2

In 2018 bundelden Fluxys en Virya Energy (producent van hernieuwbare energie) de krachten en richtten Hyoffwind op. Met het project willen ze hernieuwbare elektriciteit omzetten in groene waterstof. In een eerste fase zal de installatie 25 megawatt elektriciteit omzetten in groene waterstof, in een tweede fase wordt dat opgeschaald naar 100 megawatt.

Hyoffwind hijst nu ook John Cockerill en Besix aan boord. Die eerste is een grote fabrikant van alkalische elektrolytische cellen met een hoge capaciteit. BESIX Environment staat in voor het ontwerp en de bouw van de installatie. Tegen midden 2022 verwacht Hyoffwind de vergunning te verkrijgen. De finale investeringsbeslissing, die ook onderhevig is aan de toekenning van subsidies door de Vlaamse overheid in het kader van het relanceplan, zal worden genomen in de loop van 2022.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.