JBC lanceert herbruikbare tas uit oceaanafval

JBC heeft een herbruikbare tas, die deels uit oceaanafval gemaakt is, gelanceerd. De tas is ook gemaakt uit gerecycleerde petflessen. Het is één van de duurzame initiatieven die het Belgische modemerk neemt tijdens Mei Plasticvrij.

Kathleen Van Goethem & Inès Aoun | 14 mei 2019
Herbruikbare Zakken Bew 800X800
© JBC

De herbruikbare winkeltas bestaat voor 30 procent uit gerecycleerd plasticafval uit de oceaan en voor 70 procent uit gerecycleerde petflessen. Van de petflessen worden garen geweven. De leverancier van de zakken zal binnenkort een website lanceren waarop hij meer informatie geeft over de inzameling en het recyclageproces. Volgens JBC zorgt de productie van zo’n tassen voor 75 procent minder CO2 , aangezien er 68 procent minder water en 70 procent minder energie aan te pas komt.

Ook zal JBC de kleding die ze via de webshop verkopen, niet meer verpakken in plasticfolie. De stuks worden geleverd in een doos die voor 70 procent uit gerecycleerd karton bestaat en het FSC-certificaat draagt. Jaarlijks verstuurt JBC zo’n 75.000 pakketten.

Less plastic, more ocean life

De Belgische retailer wil naar eigen zeggen ook inzetten op sensibilisering. Daarom maakte het een collectie die volledig gewijd is aan het afval in de oceaan met slogans als ‘Less plastic, more ocean life’. De kleding wordt gemaakt uit bamboe, polyester van petflessen, lyocel, biokatoen en gerecycleerd denim.

Bon: JBC, HLN

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!