MVO

Plus “Inclusie is geen project maar een traject”

De war for talent woedt sinds vorig jaar weer hevig. Vacatures worden maar mondjesmaat ingevuld. Een deel van de oplossing? Niet altijd in dezelfde vijver gaan vissen. Susanova sprak met Karine Van Daele, projectcoördinator van Hands-on Inclusion: “Een divers personeelsbestand heeft een positief effect op het welzijn op het werk én op de zakencijfers.”

Dit artikel maakt onderdeel uit van het magazine:
Susanovamagazine inclusie & diversiteit
Inès Aoun | 20 april 2022
Shutterstock 653357209 Kopie
©Shutterstock

Werkgevers die inclusief willen ondernemen, zitten vaak met veel vragen. Dat merken ze ook bij Hands-on Inclusion, een project van Verso en LEVL in samenwerking met twaalf andere partners (zie kader). Karine Van Daele: “Er heerst om te beginnen discussie over wat inclusief ondernemen precies is. Wij definiëren het als volgt: mensen met diverse eigenschappen en talenten de kans geven om een rol te spelen in de groei van je bedrijf, op een manier die hun zelfvertrouwen een boost geeft.”

Hands-on Inclusion begeleidt bedrijven, organisaties, federaties en instellingen van diverse pluimage via individuele coaching, bootcamps en workshops. Wie daar rekruteert, brengt Hands-on Inclusion in contact met arbeidsbemiddelaars en mentoren van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.