IKEA lanceert duurzaamheids-app

IKEA België heeft de app Better Living gelanceerd. Klanten en medewerkers vinden er concrete acties die kunnen helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Elke Doms | 17 april 2019
Category View In Hand

De was aan de wasdraad drogen, koffie drinken die UTZ-gecertificeerd is of items kopen die gemaakt zijn uit gerecycleerd materiaal – het zijn kleine aanpassingen die onze levensstijl net dat tikje duurzamer maken, volgens de Zweden. De app toont voor elke actie ook de impact op het klimaat. Gebruikers kunnen hun resultaten delen, of deelnemen aan de challenges die in de app gelanceerd worden.

Fervente recycleerders

En dat is nodig, volgens IKEA. Een onderzoek van IKEA en marktonderzoeksbureau GlobeScan toonde in 2017 al aan dat drie op de vier Belgen zich ernstig zorgen maken over de impact van klimaatverandering op de toekomst van de komende generaties. En hoewel we bekendstaan als fervente recycleerders, weet bijna de helft niet wat ze zelf kunnen doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. “Mensen denken vaak dat ze zelf niet veel kunnen doen, maar bij IKEA willen we tonen dat dat net wél kan. Vele handen maken licht werk. Als iedereen kleine aanpassingen doet in zijn dagelijkse leven, dan kunnen we samen een grote impact hebben”, licht Caroline Gastaud, Sustainability Manager bij IKEA België, toe.

Klimaatpositief

IKEA zet al langer in op duurzaamheid. Het stimuleren van een gezonde en duurzame levensstijl is daarbij een van hun stokpaardjes. Naast de app, kunnen klanten workshops volgen over energiezuinig koken, koken met restjes en het maken van natuurlijke huishoudproducten. Sinds kort is IKEA ook gestart met het verhuren van kantoormeubelen. De keten geeft ook zelf het goede voorbeeld. Zo verdwijnt tegen 2020 al het plastic voor eenmalig gebruik uit de winkels. Tegen 2030 moet het bedrijf ‘klimaatpositief’ worden, door het bedrijfsmodel te transformeren tot een 100 procent circulair model.

De app is beschikbaar in de Google Play Store en in de Apple Store via deze link.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!