MVO

HSBC lanceert investeringsfondsen voor natuurlijk kapitaal

HSBC zal de komende jaren verschillende investeringsfondsen voor natuurlijk kapitaal oprichten. De Britse bank werkt daarvoor samen met Pollination Group, een bedrijf dat adviseert over en investeert in oplossingen voor de klimaatverandering.

Ellen Vervoort | 27 augustus 2020
HSBC bank
© HSBC

Investeren in projecten met een positieve impact op het klimaat is niet nieuw. Er zijn wereldwijd al heel wat kleine investeringsfondsen op de markt, maar HSBC en Pollination Group kiezen wel voor een enorme schaalvergroting. Voor een eerste fonds mikken de partners - die samen de onderneming ‘HSBC Pollination Climate Asset Management’ oprichten – op een bedrag van 1 miljard Amerikaanse dollar (845,6 miljoen euro) tegen medio 2021. Daarna volgt een tweede fonds van 2 miljard dollar.

HSBC Pollination Climate Asset Management specialiseert zich in natuurlijk kapitaal: investeerders kunnen beleggen in regeneratieve landbouwpraktijken, waterbevoorrading, duurzaam bosbeheer... Projecten die inzetten op de bewaring en bescherming van de natuur zoals bossen, oceanen en bodems dus.

Biodiversiteit

De partners richten hun pijlen op institutionele investeerders zoals pensioenfondsen, staatsfondsen en verzekeraars. Die zijn steeds vaker op zoek naar manieren om te investeren in onze planeet. Nicolas Moreau, CEO van HSBC Global Asset Management, aan Reuters: “Klanten zijn meer en meer gefocust op klimaat en milieu. Dit initiatief is ontworpen om winst op te leveren en tegelijkertijd een positieve impact te creëren op de wereldwijde biodiversiteit.”

Bron: CNBC, Reuters, BusinessGreen

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!