Hersteller van smartphones haalt senioren uit sociaal isolement

De coronamaatregelen hebben ook een grote impact op senioren, die vaak in afzondering op hun kamer vertoeven. Het bedrijf aSmartWorld biedt woonzorgcentra daarom herstelde smartphones aan om senioren weer in contact te brengen met hun dierbaren.

Sarah Verhaegen | 16 april 2020
Connecting Families
©Connecting Families

aSmartWorld gaf hun project de naam ‘Connecting Families’. Tot nu toe staat de teller op 60 woonzorgcentra, waar 200 smartphones werden verdeeld. Zo zouden 2000 mensen opnieuw verbonden zijn met elkaar. ‘Connecting Families’ is actief in Nederlandstalig en Franstalig België.

Oude smartphones krijgen nieuw leven

Het bedrijf is gespecialiseerd in het herstellen en refurbishen van tablets en smartphones. Voor ‘Reconnecting Families’ roept aSmartWorld burgers en bedrijven op om oude smartphones te doneren. De ingezamelde smartphones worden hersteld, gereset en gedesinfecteerd. Vervolgens installeert aSmartWorld een simkaart en zorgt dat WhatsApp beschikbaar is op de smartphone. Zo kunnen senioren hun familieleden en vrienden niet enkel horen, maar ook zien. Voor 4,1 euro worden senioren zo opnieuw met hun dierbaren verbonden.

Woonzorgcentra kunnen een aanvraag doen via Facebook of een mailtje naar aide@bleustein.com. sturen De bestelling wordt na maximaal 5 dagen afgeleverd bij het woonzorgcentrum.

Bron: reconnecting.be

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!