HelloFresh bedient Gentse binnenstad met elektrische busjes

Sinds deze zomer zet HelloFresh voor een proefproject in Gent elektrische bestelwagens in. Tegen 2023 wil de maaltijdboxleverancier de helft van zijn bestellingen in de Benelux elektrisch bezorgen.

Fran Herpelinck | 14 augustus 2020
3683 47F3C4C46C1A6Dd3C96C43D557B67862
Na Amsterdam volgt Gent. Tegen eind 2023 moet de helft van alle HelloFresh-boxen elektrisch geleverd worden.

Het is HelloFresh menens in het terugdringen van zijn CO2-uitstoot: eerder dit jaar stelde het Duitse bedrijf al een planningstool voor om zijn ritten te optimaliseren, nu lanceert het na Amsterdam ook een proefproject rond elektrische levering in Gent. Sinds deze zomer rijden er in de Gentse binnenstad zeven elektrische bestelwagens rond met maaltijdboxen. Het gaat om busjes van Mercedes met een gekoelde laadruimte. Op basis van de vereisten voor de levering van maaltijddozen stelde Mercedes voor HelloFresh een model op maat samen.

“Nadat we sinds begin 2020 al volledig elektrisch rijden binnen de binnenring van Amsterdam, zijn de zeven gekoelde bestelbusjes die in Gent rondrijden voor ons een volgende stap in de goede richting. We streven ernaar om tegen eind 2023 de helft van al onze leveringen in de Benelux met elektrische busjes te doen”, zegt Thomas Stroo, COO van HelloFresh Benelux.

Uitstootvoet compenseren

Eerder deze maand maakte HelloFresh bekend de eerste klimaatneutrale maaltijdboxleverancier te willen worden. De strategie van HelloFresh richt zich daarvoor deels op reductie, deels op compensatie. Hoeveel de elektrische busjes precies aan CO2 uitsparen, is voorlopig niet bekend. Voor de nieuwe routeoptimalisatie rekent het bedrijf op 876 ton CO2 per jaar. Om zijn uitstootvoet te compenseren, werkt het samen met Planetly, een start-up uit Berlijn, die investeert in klimaatbeschermingsprojecten over de hele wereld. In 2020 zou de bijdrage van HelloFresh naar verwachting meer dan 40.000 ton CO2 compenseren.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!