MVO

Plus “Heel ons businessmodel moet anders”

De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties vertalen naar ondernemingen, universiteiten, organisaties, overheden, vakbonden en burgers. Dat doet CIFAL Flanders nu al vijf jaar met succes. Via opleidingen proberen ze vooral de mindset te veranderen: van losse acties naar een volledig duurzame strategie voor de hele organisatie of onderneming.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het magazine:
De SDG's: hoever staan we in België?
Fran Herpelinck & Els Depauw | 17 december 2018
Cifal Flanders Lustrum Celebration Flemish Parliament 19 November 2018 Copyright Olivia Droeshaut Yves Dethier
© Olivia Droeshaut & Yves Dethier

CIFAL Flanders is een van de zeventien opleidingscentra van het CIFAL Global Network, een onderdeel van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR). De focus van het netwerk: duurzame ontwikkeling stimuleren via innovatieve training aan politici, overheden en leidinggevenden in de samenleving. De Vlaamse tak gaf de voorbije vijf jaar intensieve opleidingen aan 163 organisaties en bedrijven – waaronder Colruyt, de UAntwerpen en de Vlaamse overheid – en bereikte daarmee meer dan 12.600 mensen. “Sinds de VN in september 2015 de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling uitbracht, waarin ze de SDG’s introduceert, zitten onze opleidingen in een stroomversnelling”, vertelt directeur Peter Wollaert.

“De VN-verklaring rond de duurzame ontwikkelingsdoelen is geschreven voor beleidsmakers en nationale overheden. Maar hoe gebruik je die tekst als profit- of non-profitorganisatie of individuele burger? Daarvoor moet een vertaalslag gebeuren.” Dat doet CIFAL via open opleidingen of op vraag van bedrijven of organisaties op de werkvloer zelf. Samen met Voka vertaalden ze de zeventien SDG’s ook naar praktijkgerichte doelstellingen voor ondernemers in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). “Het grote voordeel van het VCDO is dat het een procesbenadering is, met externe ondersteuning en jurering. Het is een stappenplan van drie jaar waarbij externe experts bedrijven coachen tijdens het opstellen en uitvoeren van een actieplan en vervolgens de genomen maatregelen verifiëren. Door de begeleiding vanuit Voka sta je er als bedrijf niet alleen voor. Intussen heeft Voka ook een SDG Roadmap gelanceerd met tips om een actieplan op te starten.”

Visie op ondernemerschap

“Duurzame ontwikkeling is een integrale benadering, een visie op het geheel van de bedrijfsvoering”, beklemtoont Wollaert. “Het is geen aparte koers naast de bedrijfsstrategie, maar juist een manier om naar die bedrijfsstrategie te kijken.” Als vertrekpunt neemt CIFAL steevast de Agenda 2030, de VN-resolutie van september 2015. “Op de visie van de Agenda en de bredere filosofie van de SDG’s leggen we bewust de nadruk. Op die manier willen we bereiken dat mensen, bedrijven en organisaties niet enkel duurzame acties ondernemen, maar ook anders gaan denken. Het gaat niet meer alleen over thinking outside the box, maar over rethinking the box.”

“In feite moeten we van duurzaamheidsmanagement naar duurzaam management: nadenken over nieuwe businessmodellen, productiesystemen, de rol van de consument daarin enzovoort. Op dat vlak is de Agenda 2030 ook een belangrijke inspiratiebron. Het document gaat niet alleen over de verantwoordelijkheid die je moet nemen, maar ook over de mogelijke businesscases die je vanuit je expertise kan aanboren. Je moet je als bedrijf de vraag stellen wat de grootst mogelijke impact is die je op het vlak van duurzaamheid kan genereren.”

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.