Plus Gentse bedrijven kunnen gratis zonnecoach inhuren

Voortaan kan elke Gentse onderneming met een groot dak beroep doen op de ‘zonnecoach’ van de Stad Gent. Het studie- en adviesbureau Zero Emission Solutions (ZES) geeft hen gratis advies over de financiering en de keuze van de zonnepanelen.

Inès Aoun | 11 mei 2022
427309 20200703 Av Zonnepanelen Centrum20Leren20En20Werken 900272 Original 1651069340 Kopie

De eerste Gentse onderneming die vier uur gratis advies kreeg van ZES was Houtboerke - Gedimat De Groote, handelaar in bouwmaterialen. Afgevaardigd bestuurder André De Groote: “Er ligt al voor 767 kilowattpiek aan zonnepanelen op ons dak. Maar er is nog plaats, daarom doen we een beroep op de zonnecoach. We willen onderzoeken of extra zonnepanelen zinvol zijn en of een batterij ons energieverbruik kan optimaliseren.”

Vier uur advies

ZES geeft ondernemingen vier uur advies over hoeveel zonnepanelen ze best plaatsen, het berekent de energiewinsten en financiële opbrengsten en licht offertes van installateurs kritisch door. Is er geld tekort, dan helpt de zonnecoach met zoeken naar externe financiering.

De stad schat dat zo'n 60 Gentse bedrijven een beroep zullen doen op ZES. Als slechts de helft daarvan zonnepanelen legt, produceren die zoveel zonne-energie als het verbruik van 300 gezinnen.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.