Gentmade lanceert gerecycleerde rugzak

Gentmade verwerkt afgedankte rugzakken en oud textiel tot een nieuw product: de teRUGZAK. Het project van de Ateljee kringwinkels uit Gent creëert daarmee jobs voor mensen die moeilijk werk vinden op de arbeidsmarkt.

Koenraad Coel | 13 augustus 2019
Gentmade 3

De teRUGZAK wordt gemaakt uit de rug van een afgedankte rugzak, gecombineerd met stukken onverkoopbaar textiel uit de kringwinkels van Ateljee. Daardoor is elk stuk uniek. Omdat ze met de hand gemaakt worden van gerecycleerd materiaal, is de voorraad natuurlijk wel beperkt.

Onverkoopbaar

Gentmade maakt niet alleen rugzakken. Ateljee startte het project vorig jaar om materiaal dat De Kringwinkel niet meer kan verkopen een tweede leven te geven als originele accessoires. Daarbij worden mensen die anders moeilijk aan een job raken ingeschakeld als naaister. “We hebben bij Gentmade nu zes mensen in dienst en verkopen handtassen, briletuis, tablethoezen, schorten … De enige vereiste die we stellen, is dat ze goed met de naaimachines overweg kunnen”, aldus Roos De Smet van Kringwinkel Ateljee.

De teRUGZAK kost tussen de 45 en 55 euro en is verkrijgbaar in alle vestigingen van Ateljee in Gent en in Deinze.

Bron: Het Nieuwsblad

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!