Geen wet, wel 75 miljoen extra budget voor het klimaat

De Vlaamse Regering maakt extra budget vrij om de klimaatdoelstellingen te halen. Een panel van experts moet de inspanningen evalueren.

Elke Doms | 29 maart 2019
Didier Weemaels 1572013632
Foto door Didier Weemaels

De Vlaamse Regering heeft beslist om 75 miljoen euro extra vrij te maken om een aantal klimaatmaatregelen versneld uit te voeren. Dit bedrag gaat onder meer naar subsidies voor bosuitbreiding, energetische renovatie van sociale woningen en schoolgebouwen, vergroening van de voertuigen van De Lijn en projecten rond circulaire economie.

Tegen 30 juni

Een panel van experts uit verschillende sectoren zal de plannen van de regering opvolgen. Daarnaast zullen ze onderzoeken welke bijkomende klimaatmaatregelen genomen kunnen worden. Hun aanbevelingen worden al tegen 30 juni verwacht. De Vlaamse Regering spreekt van een versterking van het bestaande klimaatbeleid. Op federaal niveau werd gisteren (donderdag 28 maart) wel de grondwetsherziening verworpen die de weg moest effenen voor een overkoepelende klimaatwet.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!