Fluvius kiest voor elektrisch vervoer

Netbeheerder Fluvius geeft elektrische wagens voorrang in zijn wagenpark. De komende jaren worden 800 wagens vervangen door elektrische modellen.

Fran Herpelinck | 26 maart 2019
11583 019 Dann
Fluvius

Gisteren kregen al 27 medewerkers van Fluvius op het hoofdkantoor in Melle de sleutel voor een elektrische dienstwagen uit handen van Vlaams energieminister Lydia Peeters. De komende tien jaar wil Fluvius 800 modellen uit het wagenpark stelselmatig vergroenen, door ze in te ruilen voor volledig elektrische wagens. Komen er nieuwe wagens bij, dan zullen ook die elektrisch rijden. Het gaat daarbij in eerste instantie om personenwagens en kleine bestelwagens. Grotere bestelwagens en vrachtwagens wil de netbeheerder op CNG laten rijden.

Met de keuze voor ‘electric first’ bespaart Fluvius op jaarbasis 1 miljoen liter diesel, stelt CEO Frank Vanbrabant. “Fluvius werkt al sterk mee aan de energietransitie en maatregelen tegen de klimaatopwarming. In de aankoopdossiers voor nieuwe voertuigen zal het aspect milieu voortaan nog sterker doorwegen, waardoor we dit beleid mogelijk kunnen maken."

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!