Extra budget voor snellaadinfrastructuur langs Vlaamse snelwegen

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters maakt 468.000 euro vrij om op 28 plaatsen over heel Vlaanderen supersnelle laadpalen te installeren. Die komen er voornamelijk op carpoolparkings en Park en Ride-parkings langs de Vlaamse autosnelwegen.

Inès Aoun | 31 juli 2020
Electric Car 4276420 1920

Vlaanderen hinkt nog steeds achterop op het vlak van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Supersnelle laadpalen zijn er ook nog amper. Dat bevordert de doorbraak van de e-auto in Vlaanderen allerminst.

Een straal van 50 kilometer

Om onze achterstand in te halen, maakt Vlaanderen extra budget vrij. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “We trekken het subsidiebedrag fors op van 5000 euro naar maximaal 24.000 euro. Zo willen we een maximale en snelle uitrol van de snellaadinfrastructuur stimuleren.” Elf locaties krijgen 24.000 euro toegekend. Ze worden als prioritair beschouwd omdat ze lang het Trans-Europees Transport Netwerk (TEN-T) liggen. De overige 17 locaties worden ondersteund met een subsidie van 12.000 euro. De locaties liggen telkens ongeveer 50 km van elkaar.

Hier vindt u de uitgekozen locaties.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!