MVO

Plus ESG-beleid doorslaggevend voor één op de vijf Britse werkzoekenden

Eén op de vijf Britten heeft al een job afgewezen op basis van het ESG-beleid van het bedrijf. Onder de 18- tot 24-jarigen gaat het zelfs om één op de drie. Dat blijkt uit onderzoek van KPMG UK.

Lien Moris | 30 januari 2023
Christina Wocintechchat Com Yyp Hp Xr Ufw Unsplash
Unsplash

KPMG stelt vast dat milieu-, sociale en governance-factoren (ESG) voor bijna de helft van de Britse kantoormedewerkers een invloed hebben op de beslissingen over hun werk. De groeiende trend van 'climate quitting' - het zoeken naar een milieuvriendelijkere baan – wordt aangezwengeld door millenials en jongere werknemers.

Overeenstemming met eigen waarden

KPMG UK ondervroeg ongeveer zesduizend Britse volwassen kantoormedewerkers, studenten, mensen onder leercontract en mensen die in de afgelopen zes maanden het hoger onderwijs hebben verlaten, over hun houding ten opzichte van werk. Uit de bevindingen blijkt dat bijna één op de twee (46 procent) wil dat het bedrijf waarvoor ze werken zich inzet voor ESG, terwijl één op de vijf (20 procent) een baan heeft geweigerd toen de ESG-beloftes van het bedrijf niet overeenkwamen met hun waarden. Dat cijfer loopt op tot één op de drie onder 18- tot 24-jarigen.

John McCalla-Leacy, hoofd ESG bij KPMG UK: “Uit de recente COP27-besprekingen blijkt duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is om de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5°C te beperken. Het zijn de jongere generaties die de grootste gevolgen zullen ondervinden als we deze doelstelling niet halen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit en andere ESG-overwegingen voor velen een belangrijke rol spelen bij de keuze van hun werkgever. Tegen 2025 zal 75 procent van de beroepsbevolking uit millennials bestaan, wat betekent dat bedrijven geloofwaardige plannen moeten hebben om ESG aan te pakken als ze deze groeiende groep talent willen blijven aantrekken en behouden.”

Milieu-impact

Uit het onderzoek blijkt verder dat sollicitanten vooral belangrijk vinden wat de milieu-impact van een bedrijf is en wat het beleid is rond leefbare lonen. Jongere werknemers zijn het meest geïnteresseerd in toezeggingen rond billijke beloning, terwijl werknemers tussen 35 en 44 jaar vaker geïnteresseerd zijn in de milieu-impact van de bedrijfsactiviteiten.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.